Včera jsme sbírali houby, dnes budeme vařit. Kromě tradiční smaženice, kterou dělám pravidelně ještě tentýž den, si můžeme udělat i jiná jídla.
Například:
Například:
Houbové rizoto I :
200-300g čerstvých hub ( v zimě možno nahradit sušenými)
1 větší mrkev, mražený hrášek, sladká kukuřice
1,5 šálku rýže
3 šálky vody
máslo (příp. sádlo)
sůl, kmín, pepř, vegeta
Houby osmahneme na másle (sádle), osolíme, okmínujeme a přidáme nakrájenou mrkev,
rýži, podlijeme vodou a na závěr nasypeme hrášek a kukuřici. Můžeme dochutit vegetou.Dáme do trouby a pečeme cca 20-30 min.
Houbové rizoto II.
200-300g hub
cibule
2 papriky, 2 rajčata
1,5 šálku rýže
3 šálky vody
sádlo
sůl, kmín, pepř, sl. paprika
Na sádle osmahneme cibuli, přidáme houby, pokrájené papriky a rajčata. Potom přidáme rýži, osolíme, okořeníme a podlijeme vodou. Pečeme 20-30 min. doměkka.
Kulajda:
200 g hub (můžou být i sušené nebo sterilované
4 brambory
smetana
4 vejce
2 lžíce hl. mouky
máslo, nové koření, bobkový list, sůl, kopr, ocet na dochucení
Do hrnce dáme vařit brambory a houby (můžeme také mrkev), osolíme. Až změknou, přidáme smetanu rozmíchanou s hl. moukou. Krátce zavříme a potom do polévku postupně vmícháme vejce. Nakonec přidáme nasekaný kopr. Dochutíme octem a vegetou.
Dobrou chuť!!!
Žádné komentáře:
Okomentovat