pondělí 30. prosince 2013
Domácí kváskový chléb psenično žitný
1 lžíce žitneho kvásku
150 g žitné chlebové mouky
150 ml vody
Zamíchat a nechat 5-6 hodin vzejít.
Potom odebrat 1 lžíci hotového kvásku a uschovat ve
sklenici na příští pečení!
Zadělávám elektrickým hnětačem, do mísy
nasypu 300 g hladké pšeničné mouky, 50 ml kefíru
nebo podmáslí, 50 ml vody nastrouhanou
uvařenou bramboru, 2 lžičky soli, 2 lžičky drceného
kmínu, příp. chlebové koření.
Zadělávám a pokud je třeba, přidám hladkou mouku.
Až se těsto přestane chytat mísy, je hotovo.
Těsto nechám kynout v ošatce cca 2-3 hodiny, potom přemístím
na plech a peču půl hodiny na 250 st. a 15 minut na 200 st.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat