středa 25. listopadu 2009
Makový závin
Suroviny :
Těsto:
500 g polohrubé mouky
7 g sušeného droždí
1 vejce, sůl
1 dl mléka
1,5 dl vody
4 lžičky oleje
4 vrchovaté lžičky moučkového cukr
máslo na pomazání
Všechny suroviny zpracujeme dohromady a necháme na teplém místě vykynout. Třeba dvě hodinky. Já zadělávám v domácí pekárně.
Náplň :
200g mletého máku,
2 dl mléka,
2-3 lžíce strouhaného perníku (nebo 5 piškotů nastrouhat)
1-2 lžíce rumu
1-2 lžíce skořice
1 vanilkový cukr
3 lžíce medu
cukr krystal podle chuti
Mletý mák si krátce povaříme s mlékem (pozor připaluje se), odstavíme a přimícháme ostatní suroviny osladíme podle chuti a dáme zatím stranou.
Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu (vystačí na 2 záviny) a rozválíme (podsypáváme). Naplníme nádivkou a srolujeme. Necháme ještě asi 20 minut dokynout.
Potom potřeme rozehřátým máslem a pečeme dozlatova.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
ňamky ňamky
OdpovědětVymazat