pondělí 8. února 2010

Bavorské vdolečky


½ kg hladké mouky
2 lžíce cukru
1 kostka droždí (nebo 1 sáček sušeného)
trochu soli
¼ l mléka
3 žloutky
1 majolka (Boneco 100ml)
Zpracujeme těsto, necháme vykynout. Potom rozválíme na cca 1 cm placku a krájíme malé čtverečky. Zase necháme chvíli vykynout a smažíme ve fritéze nebo na pánvi.
Mažeme povidly nebo jakoukoli oblíbenou marmeládou a zdobíme šlehačkou nebo tvarohem.
Směs na zdobení: 1 měkky tvaroh rozšleháme se 3 lžícemi cukru a trochou šlehačky.
Z těsta můžeme samozřejmě připravit i klasické masopustní koblížky.

4 komentáře:

  1. Jituš vypadají opravdu móóóc lákavě, k nakousnutí. Taď dopíjím kávičku, tak si tu lehce slintám nad klávesnicí...

    OdpovědětVymazat
  2. Andy díky, vyzkoušej, jsou opravdu moc dobré a jednoduché.

    OdpovědětVymazat
  3. Jitko no teda, tahle mi dělat chutě :o) .. jejda, já bych je hned snědla .. recept určitě vyzkouším .. :o) Pa. Měj se.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Jitko,
    taky dělávám "bavoráčky" sice mám trochu jiný recept, ale ty tvoje vypadají skvěle!

    OdpovědětVymazat